Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 26.03.2012.
14:02
D. Dekić - Vesti A
U otadžbini decenijama zvanično proglašavan saradnikom okupatora i zločincem, a na Zapadu priznat kao saveznik i nagrađivan najvišim odlikovanjima. To je najkraćem višedecenijska sudbina komandanta jugoslovenske vojske u otadžbini, Dragoljuba - Draže Mihailovića.
Ponedeljak 26.03.2012.14:13
1. Ђенерал Дража, чича Дража (народ је још тако звао само краља Петра 1), јесте истински србски херој, солунски ратник и први антифашистички герилац у свету. У 1. светском рату ђенерал је командовао тзв. југословенском војском у отаџбини, која је легално и легитимно бранила тадашњу отаџбину Југославију од нацистичког агресора. Нацисти су уценили ђенералову главу, јер је он био командант једине војне силе која се на овим просторима борила против нацизма и фашизма. Под утицајем Стаљина и Черчила западни савезници Србије и Југославије предали су Србе и остале Стаљиновом фавориту тииити, који је био вишеструки шпијун и егзекутор ционистичког новог светског поретка тада у зачетку.
Ponedeljak 26.03.2012.14:19
2. Некадашњи ратни савезници Србије лако су се одрекли србске круне и Срба као ратних савезника, демократије и капиталистичког друштвеног уређења на овим просторима, и из посебних разлога прихватили тииитин ционистички комунизам. Вештом стратегијом међународног хохштаплера, тииито је, сарађујући цело време рата са усташама, уценио Србе крајишнике који су представљали највећи део његових тзв. партизана. И тако их ставио у службу католичке и ционистичке завере против Срба као народа. И не слутећи ништа слично ти партизани су се у ствари борили ради остваривања нацистичких и фашистичких циљева.
Utorak 27.03.2012.00:01
Tokom Titove vladavne Hrvati su u svojim kućama ladno držali uramljene slike svojih bliskih rođaka u nacističkim i ustaškim uniformama i to im nisu Titovi komunisti branili, a Srbi nisu smeli ni u crkvu da idu.
Ponedeljak 26.03.2012.14:26
3. Немци су наводно уценили били и тииитину главу, али је поуздано доказано да је тииито све време рата сарађивао и преговарао и са Немцима, јер су у основи имали исти циљ: уништавање ЈВУО, четника и Срба као народа и наравно Србије као државе. Четници су у ратној стратегији покушавали да заштите србски народ од погибељи и тактизирали су чекају повољне међународне и ратне околности за предузимање ратних акција. Тииити, наравно, није био никакав проблем жртвовати Србе као пилиће (нападни с леђа, побегни и остави Немцима да покољу Србе).
Ponedeljak 26.03.2012.14:31
4. Треба ли после толиког протека времена и последњег рата више причати о тииитином антисрбству: никад није покушао да ослободи Јасеновац и никад после рата није га посетио; спречио је истраживање геноцида над Србима; побио је десетине хиљада србских младића после тзв. битке на НМеретви, за време сремског фронта; побио стотине хиљаде Срба после рата; организовао је фашистички послератни логор за Србе на Голом отоку... Према томе, тииитини партизани немају чиме да се поносе, односно требало би коначно да схвате да су били антисрбски изманипулисани, да се покају и замоле Србе, па и четнике, за опроштај! Стбска је огромна срамота што још није укинут тииитин закон о четницима као злочинцима...
Ponedeljak 26.03.2012.14:39
5. Србска је хришћанска, православна и национална срамота што још нисмо нашли ђенералове земне остатке и сахранили га као човека и Србина. То је једна о неколико великих историјских грешака које су нас уназадиле и довеле до данашњег безнађа; остале грешеке су: што је цар Душан правио државу Срба, Грка и Арбанаса, а не србску државу на србским етничким просторима (заједно са Босном, нпр.); што смо после 1. светског рата направили Југославију уместо етничке Србије; што смо после 2. светског рата дозволили тииити да направи другу антисрбску Југославију; што смо 2.000 г. изабрали неолибералну демократију која је гора од нацизма...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)